Ik ben Marjon van Westing ’85

“In 2008 raadde mijn psycholoog me aan om elke dag minimaal 20 minuten te mediteren. Het vertrouwen wat ik in haar had heeft me over de streep geholpen om te beginnen. Na twee weken voelde ik intern een verandering plaatsvinden en na één maand wist ik dat ik dit de rest van mijn leven zou doen. Inmiddels start ik mijn dag voor zonsopgang (Brahma Muhurta) met meditatie en yoga. Verder maakt buiten bewegen me intens gelukkig. Elke dag wandel ik, maar je kan me zeker ook wakker maken voor een duur- of intervaltraining op mijn skeelers of ElliptiGO.”

“In mijn dagelijks leven maken mijn lieve man en prachtige dochter 2017 mijn meest bijzondere, ‘gewone’, verdrietige, blije, lichte, zware, warme en zachte momenten mee. Zij stimuleren me het meest om mijn intuïtie en hoogsensitiviteit uit als kracht te benutten en daarmee mijn zielskwaliteiten te manifesteren op aarde.”

“Ik prijs me gelukkig met de mensen om me heen die me onvoorwaardelijke liefde laten voelen. Maar ik ben ook zeer dankbaar voor de mensen die me uitdagen om de volgende stap te zetten in mijn ontwikkeling. Wanneer er een uitdaging op mijn pad komt ervaar ik dat in eerste instantie als direct en intens maar in wezen vraagt het van me om nog meer licht in mijn leven te integreren. Familie, vrienden en ogenschijnlijk ‘toevallige’ voorbijgangers op mijn levenspad hebben allen een bijdrage in mijn ontwikkeling. Vanuit verbinding reflecteert mijn energie.”

Warme groet, Marjon

“Leef vanuit je hart

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Ontdek Lichtverbinding therapie

Holistische visie

Dat er een samenhang en wisselwerking is tussen verschillende aspecten kwam ik achter toen ik een jonge meid was. Het was voor mij onmogelijk om er destijds woorden aan te geven. Tijdens de periode van chronische vermoeidheid hadden lichamelijke klachten een negatieve werking op mijn gedachten en emoties, het maakte me somber en negatief. Dit had vervolgens weer een uitwerking op mijn levensvisie. Wanneer ik me somber en negatief voelde, voelde ik me eenzaam en afgesloten van het spitiele geheel. Voor mij was het heel duidelijk dat ik minder naar buiten ging wanneer ik moe was, hierdoor verdween de connectie met de natuur bijna in zijn geheel. Ook mijn sociale contacten namen af. Op mijn dieptepunt aangekomen was het noodzakelijk om te beginnen met herenigen van de verschillende aspecten.

Via verschillende vormen van therapie heb ik de verschillende aspecten belicht, aangekeken en doorvoelt. Na een intensief persoonlijk proces leerde ik dat de verschillende aspecten elkaar ook positief beïnvloeden. Wanneer ik me goed voel maak ik voortdurend contact met mijn innerlijk weten. Mijn innerlijk weten staat in verbinding met mijn gids en het grotere spirituele geheel. Dit geeft een intens gevoel van verbondenheid wat zijn positieve uitwerking heeft op mijn verbinding met de natuur. De natuur als inspiratie voor mijn leven zorgt ervoor dat ik meer naar buiten ga en hiermee automatisch meer beweeg, ook met anderen. Dit geeft mijn lichaam kracht. Mijn mentale welzijn reageert hier goed op, positievere gedachten en mijn innerlijke criticus is rustiger.

Samenvatting
Het dagelijks leven is een dynamisch geheel met verschillende aspecten die elkaar continu positief en negatief beïnvloeden: lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel, natuur en sociaal. Deze aspecten vullen elkaar aan, dagen elkaar uit, kunnen los van elkaar staan en kunnen één geheel vormen. Wanneer ze herenigd zijn en daarmee één geheel vormen wordt het een krachtig positief geheel en sta jij als mens in je grootste potentieel. 

Lichamelijk

In het leven is het belangrijk dat je luistert naar de signalen die je lichaam aangeeft. Beweging is een onderdeel van je lichamelijke welzijn, dagelijkse beweging, conditie en krachtopbouw. Maar ook datgene wat je eet, is je eten voedend of vullend? Hormonen hebben ook invloed op je dagelijks leven, voor vrouwen is dit anders dan voor mannen. Via je ademhaling is het mogelijk om beter in verbinding te blijven met je lichaam.

Mentaal

Overzicht houden en analyseren zijn over het algemeen twee prettige kenmerken van ons brein, tenzij je hierin doorslaat natuurlijk. Veel mensen zullen ook de minder prettige kant van het mentale aspect in het dagelijks leven ervaren. Gedachten die nooit ophouden, boodschappenlijstjes die continu worden herhaald, dingen die je nog ‘moet’ doen of niet goed hebt gedaan. Wie kent het stemmetje wat je bekritiseerd? Dat is je innerlijke criticus die aan het stuur zit.

Emotioneel
Spiritueel

Spiritualiteit in het dagelijks leven omschrijf ik als ‘het gevoel dat je innerlijk straalt‘. Dat jij je passie volgt en je kwaliteiten manifesteert. Zinvol leven en vertrouwen op je innerlijk weten. Hiermee is je ziel aanwezig in je lichaam. Veel mensen ervaren spirituele energie als fijngevoelig en subtiel. De verbinding met je hogere zelf, god of gids, kan zo subtiel zijn dat je het nog niet opmerkt. Dit betekent niet dat deze spirituele verbinding er niet is, maar vraagt het om de juiste afstemming.

Natuur
Sociaal

Wat zoek jij op in verbinding met sociale contacten? Gezelligheid, plezier, lachen, huilen, samenzijn, spelletjes spelen, ruzie, kletsen, of sporten? Mensen en dieren om je heen zorgen voor een wisselwerking tussen jou en de ander, positief en negatief. Het gedrag wat jij laat zien, reageert de ander op en visa versa. Door deze spiegelingen kan je veel over jezelf te weten komen. Veelal worden patronen zichtbaar in sociale contacten.

“Mijn lichaam is de huisvesting voor mijn ziel op aarde.”

Mijn lichaam geeft me signalen hoe het met me gaat. Het is mijn taak om daar naar te luisteren, daarbij stil staan en uitzoeken wat ze betekenen voor mij. 

Opleidingen

Bij- en nascholing

2020 Spiritualiteit & Zingeving, Inge Stevenson
2020 Identiteitsgerichte psychotraumatherapie, Sytze Wierda en Muriel Venus
2019 Verbeterde meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, Lisette Verploegen
2019 Succes in je praktijk! door regressietherapeut Rob van Aert 
2018 PSYCH-K,Paula van der Werff
2018 Intervisie, Lisette Verploegen
2017 Voice Dialogue en de Psychologie van de ikken, Judith Budde
2017 Visitatietraining, casuïstiek, professionaliteit en kwaliteit, Flowfocus
2016 Hersenen en bewustzijn, Jan Dirk Verveen
2015 Subpersoonlijkheden, van ego- naar zielenkracht, Ria Schoot Uiterkamp

Diploma’s

2016 Psychosociale Basiskennis, Sonnevelt Opleidingen Den Bosch
2015 Energetisch Therapeut, Sonnevelt Opleidingen Den Bosch
2014 Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Fonty’s Tilburg
2012 Autonoom Beeldende Kunst, Kunstacademie St Joost Den Bosch
2008 Fotografie, Grafisch Lyceum Rotterdam

Waarom Lichtverbinding?

  • Je ontvangt een gepersonaliseerde map tijdens de intake

  • Persoonlijk en vertrouwd contact, afgestemd op jouw hulpvraag

  • Werkt vanuit een holistische visie 

  • Op korte termijn een afspraak: normaal gesproken binnen twee weken de intake

  • Vergoeding mogelijk door de aanvullende verzekering

  • Géén verplicht eigen risico van 385 euro

  • Géén doorverwijzing van de huisarts nodig

  • Aangesloten bij de beroepsvereniging om de kwaliteit te waarborgen

Reserveer jouw afspraak

Boek direct jouw persoonlijke afspraak

Wij zijn 6 dagen per week open en hebben vaak op korte termijn plek.

Stap 1

Klik op de knop hieronder en kijk wanneer jij een afspraak in wilt plannen

Stap 2

Mail, bel of app naar Marjon om je voorkeursdatum door te geven

Stap 3

Je ontvangt een bevestiging van je afspraak en ontvangt een intakeformulier per mail

Stap 4

Vul het intakeformulier in en mail deze 5 werkdagen voor de intake terug
Maak direct jouw persoonlijke afspraak