Wat kan ik verwachten

Van mijn therapietraject bij Lichtverbinding?

1. Intake

Voorafgaand aan de intake heb je het intakeformulier ingevuld wat je per mail ontvangen hebt. Deze neemt Marjon door zodat ze voorbereid is op je komst. Wanneer je binnen komt bij de intake ligt er een gepersonaliseerde map klaar met je naam erop. In deze map worden oefeningen en aantekeningen bijgevoegd gedurende je therapietraject.

2. Start therapietraject

De basis van elk consult is counseling. Tijdens een gesprek geeft je aan wat je hulpvraag is en waar je op dat moment aan wilt werken.

Je bepaalt zelf hoeveel consulten je in wilt plannen en wat de tijd is die er tussen de consulten in zit. Om je een inschatting te geven hoe lang een therapietraject gemiddeld duurt vanuit mijn ervaring sinds ik in 2014 mijn praktijk gestart ben:

Kort traject: 4-6 consulten
Gemiddeld traject: 8 -10 consulten
Uitgebreid traject: meer dan 15 consulten.

3. Verloop therapietraject

Gedurende het therapietraject maak je kennis met verschillende technieken. Zo maakt Marjon gebruik van: visualisatie, meditatie, voice dialogue, individuele opstelling door middel van grondankers en tafelopstellingen, healing, reading, klankschalen en ademhalingstechnieken. In overleg wordt er gekozen voor een techniek die aansluit om een jouw antwoord te vinden op jouw persoonlijke hulpvraag.

3. Tussenevaluatie

Na ongeveer 3 à 4 consulten vindt er een tussenevaluatie plaats. Dit is een mooi moment om stil te staan en terug te blikken op je geformuleerde doelen tijdens de intake op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Zit je op de goede weg en heb je het gevoel dat je bezig bent met datgene wat je verder helpt op jouw levenspad?

4. Integreren in dagelijks leven

Alles wat jij inbrengt zijn voorbeelden uit jouw dagelijks leven. Tijdens de therapiesessies werken we aan herstel/inzicht/transformatie door middel van verschillende oefeningen. De verworven die je meeneemt integreer je in jouw dagelijks leven. Je zult op een gegeven moment merken dat het steeds makkelijker wordt om de inzichten te integreren. Mogelijk loop je tegen nieuwe dingen aan, die we vervolgens weer bespreken tijdens een consult.

5. Afronding en eindvaluatie

Heb jij geleerd en getransformeerd wat je wilde leren en transformeren? Dan is het tijd voor de afronding en eindevaluatie. We blikken terug op het traject en we kijken waar je nu staat. In hoeverre is dit verandert ten opzichte van de intake? Dit is altijd wonderlijk om op terug te blikken, normaal gesproken kunnen mensen niet bedenken waar ze aan het eind van het traject staan. Je gaat naar huis met een jouw therapiemap waar je altijd in terug kan kijken en mocht het nog ooit nodig zijn kan je altijd een los consult inplannen.

Waarom Lichtverbinding?

  • Je ontvangt een gepersonaliseerde map tijdens de intake

  • Persoonlijk en vertrouwd contact, afgestemd op jouw hulpvraag

  • Werkt vanuit een holistische visie 

  • Op korte termijn een afspraak: normaal gesproken binnen twee weken de intake

  • Vergoeding mogelijk door de aanvullende verzekering

  • Géén verplicht eigen risico van 385 euro

  • Géén doorverwijzing van de huisarts nodig

  • Aangesloten bij de beroepsvereniging om de kwaliteit te waarborgen

Maak direct jouw persoonlijke afspraak

Lichtverbinding is 5 dagen per week open en heeft vaak op korte termijn plek.

Stap 1

Klik op de knop hieronder ‘maak jouw persoonlijke afspraak’.

Stap 2

Maak een keuze uit de beschikbare tijden en mail je voorkeur naar: info@lichtverbinding.nl.

Stap 3

Je ontvangt een bevestiging van je afspraak per mail. 

Stap 4

Voor nieuwe cliënten: vul het intakeformulier in en mail het terug.